Orange peel オレンジピール |
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2015年 02月 26日
Many Japanese orange "Beni hassaku" was sent from Onomichi, which is my husband's hometown. They were very delicious and their peel was also flesh, so I thought of making orange peel. First, cut the peel into 8mm wide pieces. "Put them into boiling water and boil them for a while, then drain them to remove the water." Repeat this process" " 3 times to take away their bitterness. The ingredients are orange peel, half of the peel's weight of salt and 100cc of water. Boil the ingredients until the liquid has gone. Dry them and dust granulated sugar on the peel. Then it's ready. This time, the orange peel is very popular with our family, especially my husband. After I made them, 2days later they have gone. My son-in-law told me " I would like to let my colleagues taste the orange peel, please make them again." I have to make them again soon ! □ 語句 * drain 水気を流れさせる、はける * ingredient 材料 ■ アリちゃんから一言 レシピは動詞から始める、命令文で書いたほうがすっきりしてわかりやすい。 皮を8mm巾位に刻んで水につけます。皮の苦味を減らすために、沸騰した湯に3回ほど茹でこぼします。 ざるに上げたミカンの皮に100cc の水を加えて、乾いた皮の重量の半分の砂糖を数回に分けて入れ、水分がなくなるまで30分ほど煮詰めます。 冷めてから乾かします、天気の良い日の天日干しがいいとレシピにありましたが、私は150℃のオーブンに入れて15分で乾かしました。 最後にグラニュー糖をふりかけてできあがり。 これが我が家で大人気です、出来上がって2日でなくなり、また作ってほしいの声があがっています。 娘婿が言うにはフランスではとても高価なお菓子だとか、また職場の同僚にも味見させてやりたいから又作ってと・・こりゃー作らない訳にはいかないわ。
by tuyatuyawatako
| 2015-02-26 15:45
| おいしいもの
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