はじめてのブルーベリージャム The blueberry jam |
作り方は簡単です。
ブルーベリー250グラムに砂糖100グラムをまぶして、レモン汁を加え、しばらく置きます。それを電子レンジで6分間チンしたら出来上がり! ただしラップをすると吹きこぼれやすいので、レンジにかけても時々注意して外から見てください。
最初はジュースみたいだったけど、一晩冷蔵庫に入れたら、うまく固まりました。味もおいしい!目にもいい!
また朝食時、パンにつけたり、ヨーグルトに添えたりとしばらく重宝します。
My friend gave me blueberries from Nagano, so I made jam with them.
It's very easy.
After I mixed 100g of sugar into 250g of blueberries and added a squeeze
of lemon ,I left them for a while to make it juicy.
Then the blueberries were microwaved for 6 min and the jam is ready.
They looked like juice at first, but It firmed up overnight in the fridge.
It was very delicious and good for eyes !!
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