信州のりんご、サンふじ Apples from Sinshu |
蜜入りでとても甘いのです。 涼しいところに置いておけばお正月まで持ちます。
Many apples arrived to me from Sinshu. Every year I order "San Fuji"
from an acquaintance of an apple farmer. They are very fresh and sweet.
They can be eaten until new year if I keep them in a cool place.
ところがリンゴが届いたときに、冷蔵庫の中には夫が買ってきたリンゴが数個入っていました。そこで「こんなにたくさんリンゴがあってどうする?」と言われる前に、冷蔵庫にあった分でリンゴの甘煮(プリザーブ)をつくりました。りんごを切ってグラニュー糖をリンゴの40%加え、水なしで中火にかけリンゴが半透明になるまで煮つめレモン汁を加えて出来上がりです。 朝食のパンにつけて食べました。彼は美味しそうにリンゴのプリザーブを食べてくれて作戦成功!
By the way when I got the apples, unfortunately there were some other
apples my husband had bought in the fridge.
Before he could tell me "we have too many apples to eat." I boiled the old
ones in the sugar. We had this boiled apple with bread this morning.
Of course he has already made no complain to me .
そして午後からは市販のパイ生地を使ってアップルパイを作り、一緒にアフターヌーンティーをしました。あつあつのアップルパイと美味しい紅茶で寛いだことまちがいなし!
And the afternoon I made an apple pie and enjoyed afternoon tea
together. A hot apple pie and tea is great !
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いつも応援ありがとう!! そんなに優雅ではないよ、でも嬉しいことを書くと嬉しさが倍増するし、読んでるよと声をかけてもらうと益々張り切ってしまいます。だいぶ木に登った気分ですが・・・ハイ。